Felsefe konuları ve yazıları
Felsefe alanında yine düşünce ürünü olan her şeyi özgün yazabileceğiniz gibi dinler felsefesi, inançlar, spritüalizm gibi konularda da özgün ve kendine has yazılarınızı sorularınızı paylaşabilirsiniz. Bu alanlarda yazdığınız konuları uygun etiketler kullanarak kategoriler haricinde kendi üretiminiz fikir ve düşünceleri tartışmaya açabilir, başka konularda da siz tartışmaya katılabilirsiniz.
Etiketlendi:
2
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .
Yorumlar
ne güzel ve ilginç bir isim. Ah o eski heyecanım olsa !
Umarım tekrar yakalarım..
Ne güzel bir tanımlama değil mi?
Özgür ve özgün. Buna geçit verecek yerleri arayıp duruyoruz ve buna geçit verecek yerleri ararken çok özgürlük ve özgünlük kaybettik...
Aslında felsefe ve ontoloji üzerine hatta sonsuz kavramı üzerine yazmak istiyorum ama nereden nasıl başlayıp yazacağımı bilmiyorum. Eski yazılarım var ancak tekrarlamak ve bir baş, başlangıç üretmek ya da giriş yapma konusunda da zorlanıyorum.
Bir de sonsuz kavramı aslında bana göre; ilksiz, başlangıçsız kavramıyla birleşik bir sonsuzluk olarak ele alınıp algılandığında tamamlanıyor ve aslında tüm anlatacağım bu ve bir cümle. Bir cümleyi binlerce cümle de içermek istemiyorum. Yıllardır bunu yapıp duruyoruz.
Özgün ve yeni üretimleri her zaman seviyorum ama dediğim gibi asıl sorun şu. Özgür ve özgün düşüncelerin paylaşımı denen süreçte tartışma adında verilen (saldırı ve ) kavgalar da çok fazla refleks kaybı yaşadık. Bu bizi neredeyse düşüncelerini saklama, çarpıtma, saldırı bekleyen koruma güdüsüyle yazma, saldırıya hazır gardda yazma, gard almış biçimde hatta daha saldırı oluşmadan savunmada yazı yazma biçimine sürükledi. Tüm bunlardan arınıp kendi içten özgün tavrını geri doğurup yeni üretimler yazmak isterdim.. Politik olarak yazmaktansa en içten özgün yazımı yeğlerim.
Hoşgeldin içtenlik. Yazıların biraz tanıdık geldi sanki. Eski forumdan tanışıyor olabiliriz diye düşünüyorum. Benimki xenix ti. Evet bu kelime doldurma kısmı böyle kısa yazılar için sorun ama olsun. Yazmayı seviyoruz sonuçta.
Kim olduğumu açıklamamayı tercih ediyorum bakalım bulabilecek misiniz? Yazmayı sevdiğim doğrudur. Sadece ictenlik diyelim mi? Yeni bir ictenlik.. Eski kimliğimi iyi bir ontoloji eğitiminde geçirdim. Bu sonsuzlukta dönüşüyoruz değil mi ve değişmeyen tek şey değişimin kendisiyse ictenlik yenidir.