Her kenarı küp olan, 4 boyutlu kübe Hiper Küp denir.
16 köşesi, 32 çizgisi, 24 yüzeyi ve 8 hücresi vardır. Normal kübün, her yüzeyinin bir küp oluşturduğunu düşünün. Buna ek olarak bir merkezdeki küp birde şeklin tamamı da küptür.
Her yüzeyi küp olan bir küpü rahatça imgeleyebiliyorum ama her kenarı küp olan bir türlü olmuyor , görseldeki de değil o, nasıl birşey, nasıl imgeleyeceğiz?
Aslında imgeleyebilenler de var diye düşünüyorum. En azından kendimden biliyorum. O beyninin tasarısını veya yazılımını değiştirebilirsin. Toplum hepimize windows yüklüyor mesela. Ama bir şekilde kendine linux da kurabilirsin.
Yorumlar
Eğer uzayımız bir hiperküre içindeyse, dünyadan çıkıp herhangi bir doğruda yeteri kadar ileri gidince, hangi yön olursa olsun tekrar dünyaya varırız.
Her yüzeyi küp olan bir küpü rahatça imgeleyebiliyorum ama her kenarı küp olan bir türlü olmuyor , görseldeki de değil o, nasıl birşey, nasıl imgeleyeceğiz?
İmgeleyemeyiz. Beynimiz 4. boyutu düşünmek için tasarlanmamış. Bir şeyi merak ediyosak matematiğini yapıp cevap alabiliriz sadece
Aslında imgeleyebilenler de var diye düşünüyorum. En azından kendimden biliyorum. O beyninin tasarısını veya yazılımını değiştirebilirsin. Toplum hepimize windows yüklüyor mesela. Ama bir şekilde kendine linux da kurabilirsin.