Skip to content

Merhabalar, mor bir kelebek geçti bu hayattan!

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Henüz yeni keşfettiğim bu sitede ilk yazımla sizlerleyim.
İstedim ki dünyanın nereye gittiğini bilmediğimiz şu günlerde yaşadığımızı hissetmekle yaşadığımızı kendimize ve çevremize kanıtlamaya çalıştığımız hatta bazen bir kanıt bile bulamadığımız anlarda inadına yaşadığımızı hatırlayalım. Kimiz, nereden geldik, nereye gideceğiz, ne yapmak istiyoruz, ne yapmak istemiyoruz...
İçimize pembe kanatları olan tatlı mı tatlı bir hipotatam oturduğu vakitte, nefes alsak da boğulduğumuzu kimsenin anlamadığı ,esasen kimsenin kimseyi anlamadığı şu yüzyılda düşünmekten bir an bile duramadığımızda elimizde kitapla, yanımızda kahveyle karşımızdaki duvarı uzun ve anlamlı bir şekilde izleyerek düşündüğümüz şu soruları hep beraber düşünelim. Hem bizde bir şeyleri topluca yapmak ata geleneğidir: Bir elin nesi var iki elin sesi var.
Biz iki elden daha fazla olup birbirimizin yaralarına şifa olalım, günlerce sorup da bir cevabını bulamadığımız belki arkadaş ortamında da sanki bizim için önemsizmiş gibi bir çırpıda sorduğumuz ama havada asılı kalan o soruyu cevaplandıralım.
Ben gerçekten başlamak istiyorum. Geçtiğim kaldırımın köşesinde betonlaşmaya inat yeşeren otları, her gün evden çıkarken takındığımız maskenin ardındaki duyguları, düşünceleri, hayata dair biriktirdiklerimizi her şeyi görmeyi ve anlamayı istiyorum. Aynı kaldırımda yürüdüğüm insanın ruhunu görmek istiyorum. Biraz ütopik mi oldu? Belki de. Ama ben en çok şu hayatta yaşamanın her insan için değerli olduğunu, bir iyiliğin bin kötülükten evla olduğunu, insanın en nihayet ölümlü olduğunu ve her anın ömürden gittiğini bilerek yaşaması gerektiğini sonuna kadar idrak etmesini istiyorum.
Ne dersiniz? Öğrenelim mi beraber? Neleri merak edersiniz mesela? Kendinize dair, çevrenize dair en önemlisi yaşama dair?
Başlığımla kapatıyorum konuyu. Merhabalar, mor bir kelebek geçti bu hayattan!

kargasonsuz

Yorumlar

• Hoşgeldiniz. Güzel bir yazı ile giriş yapmışsınız. Merak ettiğimiz çok şey var evet. Site şu an sakin gibi ama yakında parlayacaktır

morbirkelebek
  • Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :)
    Bir kişinin okuması bile beni mutlu ediyor sayıyla ilgilenmiyorum :)

karga
  • mor kelebekten şifalı kelimeler :) aramıza hoşgeldin

morbirkelebekkargasonsuz
  • Hoş buldum. Hep şifalı olmaları temennisiyle :)

kargasonsuz
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .