Ben Bir Sapyoseksüel'im
Merhabalar , günlük yaşamımızda bazen duyduğumuz belki anlamını bildiğimiz ya da anlamını bilmediğimiz sapyoseksüel hakkında konuşmak istiyorum , kısacası tekrardan hatırlatarak Sapyoseksüel, 21. yüzyılda ortaya çıkan ve yayılmaya başlayan bir terimdir. Bir kişinin karşısında ki insanı fiziksel görünüşünden daha çok zihinsel ve zeka kriterlerine göre beğenmesi anlamına gelir. Genel olarak bir sapyoseksüelinin yaşam döngüsü epey bir zor oluyor kendi yaşamını kolaylaştıran zeka severler , genelde ikili ilişkilerde zorlanıyor , sosyal hayatta arkadaşlık ilişkilerinde zorlanan zeka severler , genelde zihinsel fonksiyonlarının diri kalması için etkili ve bir konu hakkında tartışmalı sohbetleri seven bilim kültür kitap vs. konularla karşısında ki kişi ile akıcı konuşma ve beyin fırtınası yapmayı seven genel yaşamın basit konularından uzakta konulardan bahsetmekten zevk alan daha zekice yapılmış esprilerden hoşlanan özgüvenli ve ayrıntılara önem veren zeka severlerin yaşam döngüsünde ikili ilişkilerde çatışma halinde olması kaçınılmaz oluyor , karşısında ki insanda da kendiyle aynı olan özeliklere sahip olması bir zeka severi mutlu ediyor , toplumumuzda bazen anlamasak ta zeka severler aramızda bir kişinin dış görünüşünden ziyade, onun zekasından, kültür ve bilgi birikiminden ve entellektüel yönünden etkileniyor zeka cazibeli ve seksi gözüküyor iş sahasında da olsak eğitim sahasın da olsak yada toplumsal olarak kişisel alanımız da da olsak bizler buradayız ve zeka çekici bir tılsım gibi ,zekayı sevenlere selam olsun.
Yorumlar
Ben de sapyoseksüelim. Zeka bende bir çok dürtüyü harekete geçiriyor. Başta hayranlık olmak üzere.